BARNESYKEHUS: Redningsmannskaper og frivillige forsøker å redde ut mennesker fra ruinene av barnesykehuset i Kyiv som ble utsatt for et russisk rakettangrep 8. juli i år. Ifølge WHO har det vært nærmere 2000 angrep på sykehus, klinikker og andre helsefasiliteter i Ukraina siden krigen startet for to og et halvt år siden.

WHO: Nærmere 2000 angrep på Ukrainas helsetjenester i løpet av krigen

Det er registrert i alt 1940 angrep på sykehus, klinikker og andre helsefasiliteter i Ukraina siden Russland angrep landet i februar 2022, opplyser WHO.

Publisert Sist oppdatert

Angrep på bygninger, utstyr og helsepersonell har økt i antall og omfang, og antall drepte og sårede har steget siden desember 2023, opplyser Europa-kontoret til Verdens helseorganisasjon (WHO) mandag.

– Dette er det høyeste antall som WHO til dags dato noensinne har registrert i noen som helst humanitær nødssituasjon på verdensbasis, opplyser WHO i en uttalelse.

FN-organisasjonen bemerker at angrepene har blitt stadig farligere.

– I fjor ble det registrert 24 dødsfall blant helsepersonell og pasienter. Men i løpet av de første 7,5 månedene i 2024 er til sammen 34 mennesker drept i angrep på helsevesenet, sier WHO videre.

Siden starten på krigen er til sammen 166 mennesker drept og 514 såret i angrep på helsefasiliteter.

Powered by Labrador CMS