Magne Wang Fredriksen
NY JOBB: Magne Wang Fredriksen bytter pasientorganisasjon når han gir seg i MS-forbundet.

Magne Wang Fredriksen ny generalsekretær i LHL

LHLs sentralstyre henter ny generalsekretær fra MS-forbundet.

Publisert Sist oppdatert

Magne Wang Fredriksen blir ny generalsekretær i LHL. Wang Fredriksen kommer fra stillingen som generalsekretær i MS-forbundet, hvor han har vært siden 2021. Tidligere har han også vært generalsekretær i Norges Parkinsonforbund.

– Vi er svært glade for å kunne ønske Magne Wang Fredriksen velkommen som ny generalsekretær i LHL, sier Else Magni Horten, styreleder i LHL i en pressemelding.

LHL

LHL er en av landets største pasientorganisasjoner med ca. 54000 medlemmer og 250 lokallag rundt om i hele Norge. Organisasjonen jobber for å ivareta interessene til mennesker med hjerte-, kar- og lungesykdom, allergi, hjerneslag, afasi - og deres pårørende.

–  Hans brede erfaring og engasjement for pasient- og brukerorganisasjoner vil være en stor ressurs for oss. I tillegg har han dyp forståelse for helsetjenestens utfordringer i årene fremover. Vi ser frem til å jobbe sammen med Magne for å styrke LHLs arbeid på vegne av våre pasientgrupper, sier Horten.

Wang Fredriksen har en omfattende bakgrunn innen frivillighet og helsesektoren. Han er styreleder i Hjernerådet, styremedlem i Stiftelsen Dam og styremedlem i Virke Ideell og Frivillig. I tillegg har han vært medlem av den regjeringsoppnevnte Helsepersonellkommisjonen og ekspertgruppen for utvikling av den nye Prioriteringsmeldingen i helsetjenesten. Fredriksen er også oppnevnt til Helse- og omsorgsdepartementets kontaktforum for brukere av helse- og omsorgtjenesten.

– Jeg er svært takknemlig for tilliten jeg har fått fra LHL. Dette er en organisasjon med en stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag. Jeg ser frem til å bidra til videreutviklingen av LHL og arbeidet for våre medlemmer. LHL har store muligheter og jeg gleder meg til å bidra til dette sammen med dyktige ansatte og engasjerte tillitsvalgte, uttaler Magne Wang Fredriksen i pressemeldingen.

Wang Fredriksen tiltrer i stillingen som LHLs generalsekretær fra årsskiftet.

 

Powered by Labrador CMS