En mann med mpox i Kongo. Det er få vaksiner mot sykdommen i Afrika.

Dansk selskap vil produsere mpox-vaksine for tenåringer

Den danske vaksineprodusenten Bavarian Nordic har bedt EU om tillatelse til å produsere mpox-vaksiner for tenåringer mellom 12 og 17 år.

Publisert

Verdens helseorganisasjon (WHO) klassifiserte onsdag utbruddet av mpox i Afrika som en internasjonal helsekrise, og torsdag ble det påvist en ny variant av viruset i Sverige.

Samme dag opplyste Bavarian Nordic at de ville produsere 10 millioner doser vaksiner mot den nye mpox-varianten innen 2025. Nå har de bedt EU om godkjenning for å bruke vaksinen på barn mellom 12 og 17 år.

– Barn og ungdom rammes uproporsjonalt av mpox i Afrika, noe som belyser hvor viktig det er å utvide tilgangen til vaksinen for denne sårbare målgruppen, sier selskapets sjef Paul Chaplin i en uttalelse.

Selskapet har sendt inn data, og nå er det opp til EUs legemiddelråd EMA å gå gjennom søknaden og eventuelt godkjenne bruken av vaksinen på barn mellom 12 og 17 år.

Selskapet er også i ferd med å forberede kliniske tester som skal undersøke om vaksinen er trygg for bruk på barn mellom 2 og 12 år.

Powered by Labrador CMS