GLEDER SEG: – Jeg ser frem til å delta i diskusjonene i Norge, uttaler Andreea Mocofan i en pressemelding fra MSD Norge.
GLEDER SEG: – Jeg ser frem til å delta i diskusjonene i Norge, uttaler Andreea Mocofan i en pressemelding fra MSD Norge.

Hun er MSDs nye toppleder 

Andreea Mocofan er ny administrerende direktør i MSD Norge fra 1. mars.

Publisert Sist oppdatert

Andreea Mocofan tar over jobben som administrerende direktør i MSD etter Mohammed «Mo» Ali, som fratrådte i fjor. Mocofan har tidligere jobbet i PWC og har hatt globale stillinger i Pfizer. Hun har også vært ansvarlig for MSDs kreftportefølje i Romania.

Hun er utdannet innen statsvitenskap, internasjonale relasjoner og økonomi, bedriftsadministrasjon og har også sertifiseringer fra Harvard og Duke University innen digital transformasjon i helsetjenesten og ledelse.

Hun uttaler i en pressemelding fra MSD Norge at det er avgjørende å sette pasienten i sentrum av helsetjenesten ved å sikre tilgang til nye behandlinger og et rettferdig og forutsigbart system for å oppnå det.

Mocofan synes regjeringens veikart for helseindustrien er en interessant plattform for hvordan å gjøre Norges økonomi grønnere.

– Å tiltrekke seg investeringer fra industrien handler om hvordan det totale rammeverket blir definert og operasjonalisert. Igjen, dette er ikke noe bare én aktør kan realisere. Det krever samarbeid og partnerskap. Fremfor alt må vi ikke ha berøringsangst oss imellom. Vi trenger åpne og ærlige diskusjoner blant samarbeidspartnerne – Stortinget, Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet, pasientorganisasjoner, helseprofesjonene, NHO, LO og legemiddelindustrien - hvis vi vil realisere potensialet som denne industrien representerer, sier Mocofan

Powered by Labrador CMS