Helsedirektør Bjørn Guldvog
EKSTRA SJEKK: Helsedirektør Bjørn Guldvog ønsker at sykehus, sykehjem og kommunale helse- og omsorgstjenester tar en ekstra sjekk.

Alle helseinstitusjoner må sjekke medisinbruk etter feilmelding

Helsedirektoratet ber alle sykehus, sykehjem og kommunale helsetjenester om å gjennomgå medikamentbruken etter feilmeldingen som ble kjent torsdag.

Publisert

Helsedirektoratet og Norsk helsenett jobber med å finne årsaken til feilen. Det kan fortsatt være feil i elektroniske resepter som brukes når medisiner deles ut i sykehus, sykehjem, helseinstitusjoner og hjemmetjenester. Dette gjelder blant annet medisiner mot beinskjørhet, overvekt, diabetes og revmatisme.

– Derfor ønsker vi at sykehus, sykehjem og kommunale helse- og omsorgstjenester tar en ekstra sjekk, sier helsedirektør Bjørn Guldvog.

Foreløpige undersøkelser tyder på at medikamenter som skal tas en gang per uke, ved en feil kan være oppført med daglig dosering, ifølge direktoratet.

– Så langt har vi ikke fått meldinger om feil i resepter på helsenorge.no eller i doseringer som er skrevet på medikamentpakninger som innbyggere selv henter på apotek, sier Guldvog.

Powered by Labrador CMS