NY DIREKTØR: Øyvind Bakke, tidligere administrerende direktør i C Medical, blir nå administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold.
NY DIREKTØR: Øyvind Bakke, tidligere administrerende direktør i C Medical, blir nå administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold.

Øyvind Bakke tilbake i offentlig helsevesen – går til Sykehuset i Vestfold

Etter et kort opphold i C Medical Group blir den tidligere Helse Møre og Romsdal-lederen  administrerende direktør for Sykehuset i Vestfold. 

Publisert Sist oppdatert

Ansettelsen av Bakke ble gjort i et ekstraordinært styremøte 31. januar. Nåværende administrerende direktør Stein Kinserdal har vært i stillingen i 17 år, og går av med pensjon til sommeren. 

Bakke var i administrerende direktør for Helse Møre og Romsdal frem til han fortalte at han ville gå av i februar 2023. 

I forkant sa han til Dagens Medisin at han regnet med nedleggelser og sammenslåinger i Helse Møre og Romsdal, selv om han merket at faklene satt løst, som han formulerte det.

Årsaken til at han isteden begynte i C-Medical Group var en helhetlig vurdering. Noe av årsaken var at han da kunne flytte tilbake til Oslo, der han har mye av nettverket sitt, fortalte han Dagens Medisin.

Gleder seg til å samarbeide med fagmiljøene

Styreleder ved Sykehuset i Vestfold Per Christian Voss sier til sykehusets egne nettsider at det var det mange godt kvalifiserte søkere til stillingen.

– Vi er glade for at Bakke har takket ja til å lede SiV fremover. Han har lang erfaring både fra offentlig og privat sykehusdrift, med gode resultater. Han har hatt legitimitet i fagmiljøene også gjennom krevende endringsprosesser. Denne kompetansen blir viktig i møtet med de utfordringene SiV og helsetjenesten står ovenfor, sier Voss.

Bakke selv sier at han alltid har hatt et brennende engasjement for den offentlige spesialisthelsetjenesten. 

– Slik jeg ser det, har SiV svært gode forutsetninger for å bygge og skape fremtidens helsetjenester for befolkningen i Vestfold. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet og ikke minst til å bli kjent med og samarbeide med fagmiljøene, sier Bakke.

Powered by Labrador CMS