PÅ PLASS: En person med m-kopper venter på behandling på et sykehus i Kongo 4. september. De første leveransene av vaksiner mot sykdommen er omsider på plass i Kinshasa.

Første doser av vaksine mot m-kopper på plass i Kongo

Kongo mottok torsdag sitt første parti av vaksiner mot m-kopper. Myndighetene håper det vil bidra til å dempe smitteutbruddet i landet.

Publisert Sist oppdatert

Et fly med vaksinedoser fra legemiddelprodusenten Bavarian Nordic, donert av EU, landet i hovedstaden Kinshasa rundt klokken 13 lokal tid torsdag, ifølge en Reuters-journalist på flyplassen.

Denne første leveringen utgjør 99.000 vaksinedoser, og det er ventet en ny leveranse med ytterligere 200.000 doser på lørdag, ifølge leder Laurent Muschel i EUs myndigheten for beredskap og innsatser ved helsekriser (HERA).

Utbruddet av m-kopper i Kongo var grunnen til at Verdens helseorganisasjon (WHO) i august erklærte sykdommen en global folkehelsekrise.

Kongo er episenteret for utbruddet som siden har spredt seg til flere naboland. Manglende vaksiner i Afrika har hittil hemmet innsatsen for å stanse spredningen av den noen ganger dødelige sykdommen.

M-kopper smitter fra mennesker til dyr og kan også smitte mellom mennesker gjennom seksuell eller nær fysisk kontakt.



Powered by Labrador CMS