AVTALE: Einar Martin Aandahl, administrerende direktør i Ledidi AS som har inngått avtale med HSØ om leveranse av programvare, har selv har bakgrunn som lege og forsker.
AVTALE: Einar Martin Aandahl, administrerende direktør i Ledidi AS som har inngått avtale med HSØ om leveranse av programvare, har selv har bakgrunn som lege og forsker.

Helse Sør-Øst har inngått avtale med Ledidi AS

Avtalen dekker leveranse av en skybasert plattform til forskningsprosjekter og kliniske registre til alle helseforetak i Helse Sør-Øst RHF. 

Publisert Sist oppdatert

Ledidi Core er en plattform for datainnsamling, statistisk og grafisk analyse og er utviklet med særlig fokus på samarbeid mellom institusjoner nasjonalt og internasjonalt, opplyser Ledidi AS i en pressmelding. 

Selskapet har nå inngått en avtale med Helse Sør-Øst (HSØ) om leveranse av den skybaserte plattformen til forskningsprosjekter og kliniske registre.

Ifølge Rune Simensen, direktør for teknologi og e-helse i Helse Sør-Øst RHF, er avtalen viktig for å realisere Helse Sør-Østs ambisjoner om mer effektiv bruk av helsedata, først til forskning og i neste fase til kvalitet og pasientbehandling.

– Våre forskningsmiljøer får tilgang til et moderne verktøy som vil være særlig verdifullt i samarbeidsprosjekter nasjonalt og internasjonalt. Det er også viktig for oss å kunne utnytte data fra klinisk virksomhet på en bedre måte i kvalitetsarbeidet, for å kontinuerlig forbedre tilbudet til pasientene, sier han i meldingen. 

Einar Martin Aandahl er administrerende direktør i Ledidi AS og har selv har bakgrunn som lege og forsker. Han håper programvaren blir nyttig for forskere og klinikere i HSØ. 

– Vi er stolte av avtalen, og håper vi kan gi et solid bidrag innen forskning og pasientbehandling, sier han i meldingen.

Avtalen dekker alle helseforetakene i HSØ i tillegg til de fem private sykehusene HSØ samarbeider med.

Powered by Labrador CMS