FOR SAKTE: Administrerende direktør i Helse Sør-Øst Terje Rootwelt leder Beslutningsforum, som godkjenner innføring av nye medisisner i spesialisthelsetjenesten. Han erkjenner at det tar for lang tid å innføre nye medisiner i Norge, men tror vi vil se effekt av tiltakene som er satt inn de siste årene.

Frustrert over lang ventetid på nye medisiner

– Det er ikke bra nok. Så tydelig er lederen av Beslutningsforum når han ser tallene som viser at ventetiden på nye medisiner i Norge gikk opp – og ikke ned – i perioden 2019-2022.

Publisert

Onsdag ble årets Patients W.A.I.T. (Waiting to Access Innovative Therapies)-rapport offentliggjort. Rapporten som lages på oppdrag fra den europeiske legemiddelindustriforeningen (EFPIA), er basert på tall legemiddelbransjene i 36 land har meldt inn. Den viser at det tar 494 dager fra EU har godkjent et legemiddel, til Norge har gjort det tilgjengelig og gratis for pasienten gjennom det offentlige helsevesenet.

Vil du lese videre?

Registrer deg for å få tilgang til alt vårt pluss-innhold (du må registrere ny bruker selv om du allerede mottar våre nyhetsbrev).

DM Pluss for helsepersonell

0 kr

Gratis for helsepersonell ved å oppgi HPR-nummer.

Registrer deg

DM Pluss

49 kr

for de første 30 dagene, deretter 3.200 kr (eks. MVA) per år. Betal via kort og Vipps.

Registrer deg

BedriftsabonnementTa kontakt med oss så skreddersyr vi løsning for deg og din bedrift.

Les mer

Powered by Labrador CMS