VAR VÆRKAOS: Foretakstillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund ved OUS forteller at flere har tatt kontakt fordi de ikke kom seg på jobb og ble trukket i lønn eller fridager.
VAR VÆRKAOS: Foretakstillitsvalgt i Norsk Sykepleierforbund ved OUS forteller at flere har tatt kontakt fordi de ikke kom seg på jobb og ble trukket i lønn eller fridager.

NRK: Ansatte ved OUS sier de ble trukket i lønn etter værkaos

En sykepleier som skulle på vakt ved Oslo universitetssykehus første nyttårsdag kom seg ikke på jobb på grunn av over en meter snø. Hun sier til NRK at hun fikk beskjed om at hun ville bli trukket i feriedager eller lønn. 

Publisert

Sykepleieren som bor like utenfor Oslo, kunne verken kjøre bil eller ta kollektivt den dagen.

Da det ble klart at hun ikke kom seg på jobb, fikk hun beskjed om at hun ville bli trukket enten i lønn eller i feriedager, sier hun til NRK.

Foretakstillitsvalgt i Norsk sykepleierforbund ved OUS Therese Heggedal sier at hun ble kontaktet av syv ansatte etter at de ikke kom seg på jobb på grunn av værforhold og problemer i kollektivtrafikken. 

Ifølge Heggedal fikk NSF-medlemmene ulike følger av at de ikke kom seg på jobb. En av de ansatte fikk trekk i feriedager, en annen trekk i lønn, mens to fikk trekk i avspaseringstimer. En har ikke fått noen reaksjon og i to saker er det fortsatt uavklart. 

Heggedal vært i dialog med HR-direktøren ved OUS, som peker på at det er arbeidstakers ansvar å nå frem til arbeidsstedet, også under ekstraordinære værforhold. HR-direktøren peker også på at arbeidsgiver ikke har plikt til å betale lønn dersom den ansatte ikke er på jobb. 

I et svar til NRK sier HR-direktør Susanne Flølo at hver sak må vurderes individuelt, og at OUS vil undersøke de aktuelle sakene nærmere for å se om de ansatte har blitt trukket feilaktig i lønn, ferie eller avspasering. 

Ved Sørlandet sykehus var det også uklart om ansatte skulle trekkes i lønn etter værtrøbbel, men der gikk ledelsen ut og forklarte at dette ikke kom til å skje.

Powered by Labrador CMS